Skip to main content
Összehasonlítás 1

Milyen jakuzzit válasszak?

By augusztus 8th, 2023Hírek

Milyen jakuzzit válasszak?

Milyen jakuzzit válasszak?

Aki ült már jakuzziban, biztosan elgondolkodott rajta, hogy szerez magának egy sajátot. Ez teljesen érthető, előnyeit naphosszat sorolhatnánk. A masszázsmedence egész évben ideális a relaxáláshoz és kikapcsolódáshoz. Továbbá a családi és baráti összejövetelek, valamint a romantikus esték elengedhetetlen kelléke, kül- és beltéren egyaránt használható egész évben. Végül, de nem utolsósorban, használata kellemes, ezért újra és újra visszaülünk bele. Mi alapján válasszunk jakuzzit az otthonunkba?

A végső döntést érdemes jakuzzi szakértők bevonásával meghozni, azonban mindig bölcs dolog előre tájékozódni, kialakítani a fejünkben egy képet, illetve konkrét elvárásokkal nekiállni a vásárlásnak. Cikkünk a választásnak egy pár szempontját mutatja be.

Jakuzzi méret és felhasználás

Az első és legfontosabb kérdés annak az eldöntése, hogy hányan és milyen gyakran fogják használni a masszázsmedencét, illetve milyen céllal. Ezek a termékek meghatározott számú ember befogadására képesek. Ugyan fizikailag előfordulhat, hogy befér több személy, a fúvókák kialakítása nem teszi lehetővé, hogy a meghatározottnál több ember kényelmesen használja. A méret felől nem elegendő csak az internetről tájékozódni, hiszen azonos személy számára készített jakuzzi között is lehetnek méretbeli eltérések. Ezért a legtöbbet használók magasságát, testfelépítését vegyük figyelembe a vásárláskor.

Érdemes lehet a medencét vásárlás előtt kipróbálni, hiszen így tudja igazán eldönteni, hogy mire van szüksége. Tesztelje a medencék jótékony hatását, tapasztalja meg a Wellis jakuzzik előnyeit bemutatótermünkben testközelből!

Emellett azt is hasznos előre eldönteni, hogy milyen jellegű felhasználást tervezünk, milyen stílust szeretnék, hogy a jakuzzi képviseljen. Ennek eldöntésében a cikk következő szakasza segít, ahol bemutatjuk a Wellis által forgalmazott jakuzzikat.

Jakuzzi típusok a Wellis kínálatában

A Wellisnél kapható prémium jakuzzik minden esetben magas minőséget képviselnek és kiemelkedő élményeket adnak. Az általunk forgalmazott, öt luxus termékcsalád tagjainak mindegyike élvonalbeli innováció eredménye.

A CityLine termékcsalád a modern, városi élet stílushoz illeszkedik. Kifinomult dizájn, kompakt méret és intelligens dizájnelemek viszik el a a wellness-funkciókat a városi környezetbe. 

A LifeLine családnak a természet adta az inspirációt. Organikus formák, természetes színek, fenntartható anyagok jellemzik, amelyek mind a természethez való kötődést erősítik. Az innovatív masszázsrendszerek és a kényelmes ülőhelyek valódi kikapcsolódást nyújtanak. Teszik mindezt magas energiahatékonyság mellett, hiszen a világ legzöldebb jakuzzijainak tervezték őket. Energiafelhasználásuk és teljesítményük ennek köszönhetően egészen egyedi.

A MyLine képviseli a verhetetlen ár-érték arányt. A letisztult, egyszerűsített kialakítás, kevesebb motorral és alacsonyabb felszereltséggel, viszont Wellis minőség garanciával rendelkeznek. Számos alapvető wellness funkcióval rendelkeznek, az áruk pedig nem teszi szükségessé a kompromisszumok kötését.

A PeakLine kollekciót a család, a luxus és a prémium minőség összekapcsolásának szándéka szülte. Ezek a jakuzzik a kivételes kényelem, a kimagasló teljesítmény és a lenyűgöző dizájn szerelmeseinek készülnek. Számos csúcstechnológia funkció található bennük, amik közé tartoznak az innovatív masszázs fúvókák, a hatékony szűrőrendszer és a beépített hangrendszer.

A SwimLine az aktív kikapcsolódást keresőket szolgálják. Ezek a medencék egy egyszemélyes úszótérrel és akár kétülőhellyel rendelkeznek. A SwimLine termékek esetében a jótékony egészségügyi hatások nem merülnek ki a masszázsmedence lazító, stresszkezelő funkciójában, hiszen az aktív edzést is lehetővé teszik.

Jakuzzi költségek

A jakuzzik esetében a beszerzésen túl számolnunk kell fenntartási, illetve működtetési költségekkel. Ez több tényezőtől is függ, ezeket járjuk most körbe. Előtte azonban mindenképpen fontos megjegyezni, hogy a masszázsmedencék esetében hatványozottan igaz az, hogy az alacsony bekerülési költség gyakran borsos fenntartási költséggel jár. Olcsó termékek gyakrabban igényelnek karbantartás, illetve a fenntartási költségeik is magasabbak lehetnek. A Wellis jakuzzik épp ezért gondosan kiválasztott alapanyagból készülnek, bármelyik típus esetén garantált wellness élményt nyújtanak.

Mi határozza meg a jakuzzi fenntartási költségeket?

  • A jakuzzi szigetelése. Mivel a medencét a legtöbb felhasználó nyáron 30-32, télen pedig 35-38 fokra fűtve használja, ezért nem mindegy, hogy a medence test mennyire tartja a hőt.
  • A thermotető anyaga, kialakítása. A hőtartó képesség fontos eleme a megfelelő thermotető használata. A nem jól illeszkedő, vagy gyenge minőségű tető magasabb fűtési költségekhez vezet.
  • A masszázs és szűrőszivattyúk típusa, fogyasztása. Nyilvánvalóan ezek a működésükhöz energiát igényelnek, minél többet, annál drágább a medence üzemeltetése. Kínálatunkban elérhető medencék közül ezért több esetében is a W-EC, energiatakarékos keringető motort alkalmazzuk, így garantálva az alacsony fogyasztást.

Emellett számolnunk kell a karbantartási, illetve a víz minőségének garantálása érdekében vízkezelési költségekkel. A karbantartás esetében igaz, hogy a prémium termék szakszerű használat mellett kevesebb karbantartást igényelnek. A vízkezelési költségeket pedig úgy minimalizálhatjuk, hogy folyamatosan ellenőrizzük a vízminőséget. Ebben a W.I.S. okos vízelemző is segítségünkre van, amely folyamatosan ellenőrzi és a beletöltött vegyszerek adagolásával állandóan biztosítja a vízminőséget.

Fenntartás időigényessége

Egy jakuzzi üzemeltetése folyamatos időt és energiát igényel a tulajdonos részéről? Egyáltalán nem! A vízkezelési feladatok elvégzése manuális módon is csupán heti pár percet vesz igényben, a automata, vagy félautomata rendszerekkel pedig még annyit se.

A szűréssel kapcsolatos feladatok szintén nem vesznek el sok időt. A szűrőbetétek tisztítása, cseréje a használat intenzitásától függően, 1-2 hetente pár percet igényelnek. Ez a tevékenység is annál gyorsabb, egyszerűbb minél inkább figyelünk rá, hogy szakszerűen használjuk a medencét. Amikor használaton kívül van, akkor fedjük le, főként kültéren, a lehulló szennyeződések minimalizálása érdekében. Használat előtt pedig érdemes gyorsan tisztálkodni, hogy testünkkel is minél kevesebb koszt vigyünk be a rendszerbe.

Az időszakos karbantartás már egy hosszabb folyamat. A teljes jakuzzi átmosása, tisztítása, a fúvókák vízkőtelenítése több időt vesz igénybe. Azonban ez a feladat sem bonyolult, a legtöbb tulajdonos elvégzi maga. Azonban amennyiben nem szeretne ezzel foglalkozni, kérheti szakembereink segítségét is.

Jakuzzi elhelyezés

A vásárlás előtt fontos szempont annak eldöntése, hogy hová szeretné elhelyezni a medencét. A jakuzzi kül- és beltéren egyaránt elhelyezhető, azonban mind a két esetben szem előtt kell tartani pár dolgot.

Beltéren

Amennyiben beltéren szeretnénk használni a medencét, számoljunk az intenzív páraképződéssel. Ezellen a helyiség gyakori szellőztetésével, vagy párátlanító eszközök használatával tudunk küzdeni. Emellett gondoljunk arra, hogy valahogy a medencét be kell juttatni majd az épületbe. Ebben a Wellis szakemberei is rendelkezésére állnak, azonban csak akkor, ha előzetesen erről kollégáinkkal egyeztet.

Kültéren

Sokan szeretik kültéren elhelyezni a jakuzzit. Ennek az az oka, hogy télen is tökéletesen használható, sőt, minél hidegebb az időjárás, annál jobb érzés a forró vízben lazítani, relaxálni. A kültéri elhelyezésnél azonban figyelni kell a medence áramellátására és a megfelelő talapzatra. A masszázsmedencét vízszintes és egyenletes felületre lehet elhelyezni. Készíthetünk neki beton aljzatot, vagy helyezhetjük teraszra is. Utóbbi esetben azonban konzultáljunk egy statikussal, hiszen a megtöltött medencék súlya több tonna is lehet.

Helyszíntől függetlenül számoljunk azzal, hogy a medence vizét időnként le kell engedni, az így elfolyó, több száz, akár több ezer liter vizet valahova el kell tudnunk vezetni. Illetve a medencék körül szükség van némi helyre a karbantartáshoz, erről is érdemes előzetesen egyeztetni, mert a szükséges hely típusonként eltérő lehet, azonban számolni kell vele akkor is, ha a medencét a talajba kívánjuk süllyeszteni.

Minőségi kiegészítők

Ahogy egyre többen választják a jakuzzikat otthonuk kényeztető oázisaként, a minőségi jakuzzi kiegészítők kínálata is egyre bővül. Ezek az eszközök hozzájárulnak a jakuzzi élményének továbbfejlesztéséhez, segítenek fenntartani a víz tisztaságát és a jakuzzi hatékony működését. 

Aromaterápia

Az aromaterápia egy olyan kiegészítő, amely lehetővé teszi, hogy kedvenc illóolajait használja a jakuzziban. A különböző illatok segítségével megnyugtató és relaxáló hatást érhet el. A jakuzziba tett illóolajak serkenthetik az érzékeket és még élvezetesebbé tehetik a fürdőzést. Fedezze fel a minőségi aromaterápiás készleteket, amelyeket speciálisan jakuzzikhoz terveztek!

Hőszivattyú

A hőszivattyúk a jakuzzik hatékony és energiatakarékos működését segítik elő. Ezek a kiegészítők lehetővé teszik, hogy a jakuzzi vizének hőmérsékletét stabilizálni lehessen, így nem kell folyamatosan hozzáadni vagy elvezetni meleg vizet. Ez nem csak energiát takarít meg, hanem pénzt is, hiszen csökkenti a fűtési költségeket.

Jakuzzi belépő és korlát

Egy minőségi belépő és korlát rendszer az elegáns megjelenés mellett biztonságot is nyújt a jakuzzit használóknak. Ez a kiegészítő különösen hasznos idősebb emberek vagy mozgássérültek számára, akiknek könnyedén kell be- és kijutni a jakuzziból. A biztonságos lépcsők és korlátok csökkentik a sérülés kockázatát, és egyúttal stílusos kiegészítőként is szolgálnak.

Szűrőbetét

A szűrőbetétek használata elengedhetetlen a jakuzzi víztisztaságának fenntartásához. Ez a kiegészítő segít megszabadulni a szennyeződésektől és a kórokozóktól a vízben, ezáltal friss és tiszta vízi élményt biztosít. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze és cserélje ki a szűrőbetétet a javasolt időszakban. A minőségi szűrőbetétek hatékonyan szűrik ki a szennyeződéseket, beleértve a leveleket, a hajszálakat és a koszt is, így megőrzik a jakuzzi vízminőségét.

Tetőemelő és thermotető

A tetőemelő és a thermotető a jakuzzi karbantartásának és használatának megkönnyítésére szolgál. A tetőemelő lehetővé teszi a jakuzzi fedelének könnyed emelését és leeresztését, így könnyebben hozzáférhet a masszázsmedencéhez. A thermotető pedig megtartja a hőt és segít megőrizni a jakuzzi hőmérsékletét, miközben védi a vizet a szennyeződésektől és az időjárás hatásaitól.

Jakuzzi vegyszerek

A megfelelő vegyszerek nélkülözhetetlenek a jakuzzi vizének tisztaságához és pH-értékének egyensúlyban tartásához. A jakuzzi vegyszerek hatékonyan segítenek megelőzni a baktériumok és algák elszaporodását, valamint megőrzik a víz frissességét. Fontos azonban, hogy az ajánlott mennyiségekben és arányokban használja ezeket a vegyszereket, hogy ne károsítsa a jakuzzit vagy a bőrét!

Víztisztító rendszer

Egy víztisztító rendszer még hatékonyabbá teszi a jakuzzi tisztítását. Ezek a rendszerek különböző technológiákat használnak, például ozmózist vagy ultrahangot, így tisztítják és fertőtlenítik a vizet. A víztisztító rendszer segít csökkenteni a vegyszerek használatát, és javítja a vízm

Wellis Hírek

Értesülj a Wellis legfrissebb híreiről első kézből!

Kerti bútor kisokos

Read More

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kerti bútort vásárlunk?

Read More

Jakuzzi medence vásár

Read More