Skip to main content
Összehasonlítás 1

Milyen egészségügyi panaszokat enyhít a szaunázás?

By július 31st, 2023Hírek

Milyen egészségügyi panaszokat enyhít a szaunázás?

Milyen egészségügyi panaszokat enyhít a szaunázás?

Arról már talán mindenki hallott, hogy a szaunázás jót tesz az egészségnek, de vajon pontosan milyen típusú egészségügyi panaszok esetén várhat javulást? Cikkünkben bemutatjuk a rendszeres szaunázás áldásos hatásait! Ezek után lehet, hogy Ön is beiktatja heti egyszer!

A szauna jótékony hatásai

A szaunázás ideális kikapcsolódás, ellazít, segít oldani a stresszt, ami már önmagában jótékony hatással van az életminőségre. A forró levegő és a hideg zuhany váltakozása egyfajta sokkterápia a szervezet számára, azonban nem káros. Sőt azzal ellentétben, beindítja az immunrendszer működését, az összehúzódó és kitáguló erek segítik a vérkeringést, gyógyítja az idegrendszert, elmulasztja a fejfájást. Az intenzív izzadással pedig számos méreganyag távozik a szervezetünkből, illetve nem utolsósorban a fogyókúra hatásosságát is növeli.

Alapvetően tehát a szaunázás jótékony hatással van az egészségünkre. Ahhoz viszont, hogy ez így is maradjon be kell tartanunk egy pár szabályt.

Amikor nem ajánlott a szaunázás

Először fontos, hogy ne vigyük túlzásba a szaunázást. A finn szaunák akár 100 Celsius-fokos hőségéből 10-15 percenként érdemes kijönni, venni egy hideg zuhanyt, vagy elmerülni hideg vízben, majd utána folytatni a melegedést. Ezt a ciklust se ismételjük 5-nél többször, illetve érdemes heti 2-3 alkalomra korlátozni a szaunázást. Az infraszaunák esetében is érdemes időnként pihenőt tartani, azonban ezt nyugodtan használhatjuk minden nap.

Ne fogyasszon folyadékot szaunázás közben, kizárólag előtte és utána! Ekkor ugyanis a szervezetünk a frissen elfogyasztott vizet izzadja ki a salakanyagok helyett.

A betegség megelőzésében, illetve a gyógyulás gyorsításában is hatékony a szaunázás. Azonban lázas, fertőző betegként mindenképpen ellenjavallt testünk forrósítása. A szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek érdemes szaunázás előtt orvossal konzultálni, azonban a betegség enyhébb, kézben tartott formái esetén, akár terápiás céllal is szaunázhat.

Infra vagy finn szauna?

A klasszikus finn szaunát elektromos, gáz, vagy fatüzelésű kályhával fűtik fel, 70-100 Celsius-fok közé. Ez a forró levegő jelenti a legnagyobb megterhelést a szervezetnek. Ezzel szemben az infraszauna hőfoka alacsonyabb, maximum 40 Celsius-fok. Az infrasugarak közvetlenül a testünket melegítik, ezért a hőérzetünk hasonló, sőt gyakran intenzívebb az izzadás is.

Mind a két típusnak megvan a maga előnyei, sokszor az egyéni preferenciák döntenek. Azonban nem kell feltétlenül végleges döntést hozni. Az Eclipse hemlock szauna egyszerre rendelkezik finn szauna kályhával és 8 Redlight™ fűtőtesttel, így Ön dönthet, hogy éppen melyik módon kívánja felfűteni a kabint!

Wellis Hírek

Értesülj a Wellis legfrissebb híreiről első kézből!

Az online kaszinójátékosok a luxus és a kényeztetés iránti szeretetükről ismertek, és az egyik terület, ahol ez különösen nyilvánvaló, az a vízvezeték-szerelvények kiválasztása. A prémium kategóriás csaptelepektől a csúcskategóriás jacuzzikig az online kaszinójátékosok nem sajnálják a pénzt, amikor az otthonukban a spa-szerű élményt szeretnék megteremteni. Az egyik ok, amiért az online kaszinó https://kaszinoworld.com/ játékosok a prémium kategóriás vízvezeték-szerelvényekhez vonzódnak, a kényelem és a pihenés hangsúlyozása. Egy hosszú játékkal töltött nap után a játékosok egy olyan térben szeretnének kikapcsolódni, amely kényelmes és megnyugtató. És az olyan lehetőségekkel, mint az esőztető zuhanyfejek, a fűtött padló és a sugárzó kádak, a fürdőszobában a fürdőszobai élmény megteremtése még soha nem volt ilyen egyszerű. A kényelem mellett az online kaszinójátékosok a csúcskategóriás vízvezeték-szerelvények esztétikai vonzerejét is értékelik. Az elegáns és modern dizájntól a klasszikus és elegáns stílusokig minden ízlésnek és dekorációs stílusnak megfelelő lehetőségek vannak. És mivel a szerelvények testre szabhatók olyan funkciókkal, mint a csiszolt nikkel kivitelek és a LED-es világítás, az online kaszinó játékosok igazán személyre szabott teret hozhatnak létre.

Wellis 20 éves Szülinapi Jakuzzi Vásár

Read More

Wellis 20 Éves Szülinapi Akció – Kihagyhatatlan Kedvezmények Ünnepeljen velünk a Wellis 20. születésnapján és v

Read More

Wellis Prémium Fürdőszoba – Az Igazi Őszi Megújulás

Read More