Szaunák

Kibővült szauna készletünk tökéletes választási lehetőséget biztosít vásárlóinknak. Legyen szó, akár egy meghitt, 2 személyes szaunázásról, vagy egy akár 6 fős társaság közös használatáról, a Wellis termékei között könnyen megtalálható az igényeknek megfelelő választék.

Miért Wellis szaunát válasszon?

A Wellis szaunái kiváló minőségű kanadai hemlock fenyőből készülnek, amely garanciát jelent az időtállóságukra. Válasszon Ön is épített finn – és infraszaunáink közül, és élvezze a meleg kényeztető hatását mindennap otthonában! Egyedi ajánlatért keresse kollégáinkat!

Mire figyeljen szauna vásárlás előtt?

A szaunák helyét úgy kell megválasztani, hogy maradjon legalább 20 cm a teteje, és a födém között, mert a vezérlőegység, és a szellőző ventilátor kivezetése is a tetőn kap helyet, illetve ügyeljen arra, hogy szilárd és vízszintes felületen állítsák fel.

Szaunáinkat lapraszerelten szállítjuk ki, összeszerelésükhöz szakemberünk segítsége ajánlott a garancia megtartása miatt.

Infraszaunák beüzemelése során nincs szükség villanyszerelési szakemberre, de a finn szaunák esetében háromfázisú csatlakozás kiépítésére van szükség.

A szaunázás jótékony
hatásai

Testünket megszabadítja a felhalmozott méreganyagoktól. A szaunában töltött percek alatt a verejtékezés hatására a pórusaink erőteljesen kitágulnak, így tudnak egészen gyorsan távozni szervezetünkből a káros anyagok.

Tudjon meg többet

Mi a különbség a finn- és az infraszauna között?

Finn szauna

Az ajánlott hőmérséklet fejmagasságban 75-90 °C körül alakul és kitűnően alkalmas szív és érrendszeri megbetegedések javítására.

  • Élénkítő hatása van a szervezetre, fokozza az anyagcserét, segíti a méreg- és salakanyagok kiürítését. Egy finn szaunában ülve a szívünk gyorsabban dolgozik, ezáltal jobban eljuttatja a vért mindenhová, és elősegíti szervezetünkből a salakanyag távozását.
  • Allergiás problémák kezelésére, ekcémás bőr állapotának a javítására, visszatérő gyulladásos panaszok, izomláz elmulasztására is alkalmas.
    Hetente maximum kétszer ajánlott használni és bekapcsolás után várni kell, míg felfűt a megfelelő hőmérsékletre.

Infraszauna

  • Jóval alacsonyabb hőfokon működik (35-45 °C), a hagyományos finn szaunához képest, amely erősebb pulzusszám emelkedéssel is jár, így erőteljesebben terheli is meg a szervezetet. Így az infraszauna azoknak igazán hasznos, akik nem szeretik a túl forró levegőt, vagy egészségügyi állapotuk ezt nem teszi lehetővé.
  • Akár naponta is lehet használni, bekapcsolás után azonnal, ugyanis nem kell megvárni, míg felfűt.
  • Az infrakabin lelke az infrasugárzó, mely meghatározott hullámhosszúságú, szemmel nem látható sugarat bocsát ki. A hosszúhullámú infravörös sugárzás 3,5-4 cm mélyen az izomrostokba hatol, belülről kifelé felmelegítik azt, ennek hatására a normálisnál 3-4-szer erősebb verejtékképződés tapasztalható.
  • Az infraszaunában továbbá nemcsak a verejtékmirigyeken, hanem a faggyúmirigyeken keresztül is verejtékezünk, mely azért fontos, mert sok toxikus anyag vízben nem, csak testzsírokban oldódik. A normál szaunában a verejték 97%-a vízből áll, az infraszaunában 80% vizet és 20% zsírt, koleszterint, és egyéb zsírban oldódó mérgező hatású anyagokat „izzadunk” ki.
  • Az infraszaunában akár kétszer rövidebb idő alatt lehet elégetni ugyanannyi kalóriát, mint a finn szaunában.