Skip to main content
Összehasonlítás 1

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kerti bútort vásárlunk?

By április 18th, 2024Hírek

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kerti bútort vásárlunk?

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kerti bútort vásárlunk?

Egy kerti bútor a teraszunk éke lehet, ha jól megválasztott darabbal díszítjük otthonunk. A korai nyár mindenkit ráébresztett arra, hogy mennyire jó a szabadban tölteni néhány órát, ám ehhez szüksége van egy kényelmes kertibútor garnitúrára, ahol megpihenhet.

Mit érdemes figyelembe venni, ha kerti bútort vásárlunk? Ebben lesz segítségünkre Nagy Roland, a Wellis kiskereskedelmi vezetője.

Fontos a stabil szerkezet a kerti bútorok esetén

A kerti bútoroknak az időjárás viszontagságait kell kiállnia mindennap. Legfontosabb döntési tényező a bútorgarnitúra anyaga, hiszen mindegyik más-más törődést igényel. „Ha már kerti bútor vásárlásra szánjuk rá magunkat, vizsgáljuk meg a tartószerkezet kialakítását. A fa folyamatos kezelést igényel, a műanyag pedig rövid időn belül tönkre mehet. Inkább a stabilabb anyagok mellett döntsünk, mint például az alumínium, amit ma már többféleképpen lefesthetnek, így nem a megszokott, ezüstszínnel kell számolnunk a bútorok esetében.” – mondta Roland. Ezeket figyelembe véve könnyen megtalálhatja az Ön számára tökéletes kertibútor garnitúrát, amelyet elhelyezhet a kertjében vagy teraszán. A Wellis kínálatában több verzió is elérhető, amelyek strapabíró alumíniumból készültek.

A kezelés elengedhetetlen a kerti bútorok esetén

Ha stabil vázzal rendelkezik a kerti bútor, az már félsiker, azonban a párnák, külső felületek anyaga is időtálló tulajdonsággal kell, hogy bírjon. Roland szerint a teakfa kiváló választás lehet, hiszen nemcsak az időjárásbiztos, de vízálló tulajdonsággal is fel van ruházva. Emellett fontos megemlíteni, hogy magas az olaj – és gumitartalma, így, ha elmarad az évenkénti felületkezelés, akkor sem kopik meg a vásárolt bútorunk. A Wellisnél nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy tökéletes minőségű termékek kerüljenek ki a piacra és nincs ez másképp a kertibútor garnitúrák esetében sem.

A textilek közül is érdemes olyat választani, ami víz lepergető, könnyen tisztítható, és a nap UV sugaraival is könnyen megbirkózik. Ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik az Olefin nevű anyag, ami mostanában rendkívül népszerű a kertibútorszövetek között és a Wellis kerti bútor kínálatában is megtalálható.

Méret sem elhanyagolható tényező

Minél nagyobb, annál jobb? Nem biztos, hogy 6 vagy 8 személyes ülőgarnitúrát kell elsőre beszereznünk. Kezdjük inkább kicsiben, és válasszunk olyan termékcsaládot, ami könnyen kiegészíthető. „A Wellis kínálatában több olyan kertibútorcsalád is megtalálható, amelyek egyszerűen kombinálhatóak és darabonként is megvásárolhatóak. Érdemes előbb 3-4 személyes szettet vásárolni, majd ahogy már a baráti társaság, vagy a család létszáma egyre nő, úgy kiegészíteni bizonyos elemekkel.” – mondta Roland.

A Wellis prémium minőségű kertibútorcsaládjának köszönhetően Ön is élvezheti otthonában a gyönyörű környezetet és a napsütést! Válassza ki kedvencét és élvezze minden percben!

 

Wellis Hírek

Értesülj a Wellis legfrissebb híreiről első kézből!

Kerti bútor kisokos

Read More

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kerti bútort vásárlunk?

Read More

Jakuzzi medence vásár

Read More