Skip to main content
Összehasonlítás 1

Szabad-e használni a jakuzzit terhesen?

By július 20th, 2023Hírek, Blog

Szabad-e használni a jakuzzit terhesen?

Szabad-e használni a jakuzzit terhesen?

Számtalan kismamában felvetődött már a kérdés, hogy vajon használhatja-e a jakuzzit terhesen? Több tanulmány is született már a témában, hivatalos állásfoglalás azonban a mai napig nem adtak ki, mindössze javaslatokat arra nézve, hogy mi a legjobb a babának és a mamának. Lássuk igénybe veheti-e egy kismama a jakuzzit otthonában vagy egy wellness szállóban!

Jakuzzi használat terhesen – nincs kizárva, de nem is ajánlott

Az Amerikai Szülészeti és Nőgyógyászati Testület (ACOG) ajánlása szerint nem érdemes jakuzzit használni terhesen, de nem is tiltott. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a szauna és a jakuzzi használata a terhesség korai szakaszában, különösen úgy, hogy a kismama hosszú ideig tartózkodik a vízben, születési rendellenességekkel jár, hiszen a testhőmérséklete azonnal megemelkedik. Ez a hőmérséklet-emelkedés káros lehet a magzatra, ezért ellenjavalt a meleg víz.

Mit takar a meleg víz? Hivatalosan, ha a testhőmérsékletet meghaladja a víz hőmérséklete, akkor már melegnek számít. Azonban, ha a kismama 30-34 fokos vízben ül maximum 10 percen keresztül az nem jelenthet problémát. Természetesen ezt problémamentes terhesség esetén lehet alkalmazni, ha bármilyen betegség fennáll, mindenképp egyeztetni kell a kezelőorvossal a jakuzzi használatáról.

Viszont a wellness szállók fürdőrészlegét várandósan érdemes elkerülni, ugyanis sokkal nagyobb a fertőzés veszélye, mint az otthonunkban tartott jakuzzi esetén. A kertben mi fertőtlenítünk, mi adagoljuk a vegyszereket, és csak mi használjuk, míg a wellness szállodákban ez nem így van. Ott csak nap végén fertőtlenítik a medencét, amibe addig bármilyen baktériumot magukkal vihettek a vendégek, amik egy legyengült szervezetű, terhes nő számára fokozottan veszélyesek lehetnek.

Szauna várandósan – inkább várjunk vele

Más kérdés a szauna, ugyanis ott egy nagyobb hőmérséklet löketet kap a szervezet, amikor használjuk. Olyan kismamáknál, akiknek problémája van a vérnyomásával, a szívévél, vagy esetleg toxémia kialakulására hajlamosak, egyáltalán nem ajánlott szaunázni. Más kérdés, hogy vannak olyan nők, akik gyakorlott szaunázók, ismerik a határaikat, és tudják, hogy mennyi az, amit a testük bír. Ők az első trimeszterben az infraszaunát használhatják rövid ideig és megfelelő hőmérsékleten, de a terhesség további szakaszában nekik sem ajánlott.

Ugyanaz vonatkozik a szaunára is, mint a jakuzzira, jobb, ha az otthonunkban használjuk, mint egy wellness szállóban a felmerülő fertőzésveszély miatt. A sajátunkat akkor és úgy fertőtlenítjük, ahogy akarjuk, míg a szállodában lévőt csak napi szinten fogják.

Érdemes tehát beszerezni az otthonunkba egy jakuzzit vagy egy szaunát, és a saját igényeink szerint használni. A Wellis kínálatában számtalan különleges modell található, válassza ki Ön is azt, ami az igényeinek megfelel és színesítse otthonát!

Wellis Hírek

Értesülj a Wellis legfrissebb híreiről első kézből!

Az online kaszinójátékosok a luxus és a kényeztetés iránti szeretetükről ismertek, és az egyik terület, ahol ez különösen nyilvánvaló, az a vízvezeték-szerelvények kiválasztása. A prémium kategóriás csaptelepektől a csúcskategóriás jacuzzikig az online kaszinójátékosok nem sajnálják a pénzt, amikor az otthonukban a spa-szerű élményt szeretnék megteremteni. Az egyik ok, amiért az online kaszinó https://kaszinoworld.com/ játékosok a prémium kategóriás vízvezeték-szerelvényekhez vonzódnak, a kényelem és a pihenés hangsúlyozása. Egy hosszú játékkal töltött nap után a játékosok egy olyan térben szeretnének kikapcsolódni, amely kényelmes és megnyugtató. És az olyan lehetőségekkel, mint az esőztető zuhanyfejek, a fűtött padló és a sugárzó kádak, a fürdőszobában a fürdőszobai élmény megteremtése még soha nem volt ilyen egyszerű. A kényelem mellett az online kaszinójátékosok a csúcskategóriás vízvezeték-szerelvények esztétikai vonzerejét is értékelik. Az elegáns és modern dizájntól a klasszikus és elegáns stílusokig minden ízlésnek és dekorációs stílusnak megfelelő lehetőségek vannak. És mivel a szerelvények testre szabhatók olyan funkciókkal, mint a csiszolt nikkel kivitelek és a LED-es világítás, az online kaszinó játékosok igazán személyre szabott teret hozhatnak létre.

Wellis 20 éves Szülinapi Jakuzzi Vásár

Read More

Wellis 20 Éves Szülinapi Akció – Kihagyhatatlan Kedvezmények Ünnepeljen velünk a Wellis 20. születésnapján és v

Read More

Wellis Prémium Fürdőszoba – Az Igazi Őszi Megújulás

Read More