Skip to main content
Összehasonlítás 1

A prémium jakuzzi előnyei: Egészségmegőrzés és relaxáció 

By június 15th, 2023Hírek

A prémium jakuzzi előnyei: Egészségmegőrzés és relaxáció 

A prémium jakuzzi előnyei: Egészségmegőrzés és relaxáció

 

Exkluzív wellness élményre vágyik az otthona kényelmében? Akkor érdemes felfedeznie a prémium masszázsmedencék által kínált kikapcsolódás egy egészen új, magas szintjét. A mai rohanó, felgyorsult világban mindannyiunknak szüksége van egy kis pihenésre és lazításra. A luxus jakuzzik éppen ebben lehetnek a segítségére, ráadásul a használatuk az egészségmegőrzésben is támogat. Cikkünkben elhoztuk a legfontosabb információkat, amiket tudni érdemes a prémium kategóriás jakuzzi előnyeiről és használatáról! 

Prémium jakuzzi relaxáló hatása

Ki ne vágyna egy jó kis masszázsra egy hosszú és nehéz nap végén? Erre akár minden nap lehetőségünk van egy prémium minőségű jakuzzival. Az otthoni relaxáció mellett tudatosan tehetünk az egészségünk megőrzéséért is, hiszen már többszörösen bizonyított a különböző wellness termékek egészségre gyakorolt kedvező hatása.  

Hogyan hat a szervezetünkre a jakuzzizás? 

Bizonyára Ön is hallott már a masszázsmedencék használatának előnyeiről, ám kevesen gyűjtik össze teljes egészében mindazt, hogy a jakuzzizás milyen sokféle jótékony hatást képes gyakorolni a szervezetünkre. 

A jakuzzi hidromasszázzsal, tehát a víz és a levegő harmonikus összhangjával fokozza a vérkeringést. A masszázs a meleg víz és friss levegő keverékéből származó vízsugárral történik, amely lehetővé teszi, hogy a test 90 százalékát elveszítse a testsúlyából, így az izmok és az ízületek megkönnyebbülnek a terheléstől. Ezáltal azonnal érezhetjük, ahogyan csökken a stresszszintünk. 

Az erőteljes vízsugár hatékonyan ellazítja a feszült izmokat és mindeközben fokozza az endorfin termelését. Az endorfin természetes fájdalomcsillapítóként funkcionál, és emellett növeli a kiegyensúlyozottság és a boldogság érzését. A pezsgő meleg víz elősegíti a mentális és szellemi felfrissülést is. 

A jakuzzi legnépszerűbb előnyei 

A jakuzzi használata elsősorban a keringési és anyagcsere-zavarokkal küzdőknek hoz gyors enyhülést. A hidromasszázs főként a test hőmérsékletének emelésével, a vérkeringés felgyorsításával, a vérnyomás csökkentésével és a sejtekhez szállított oxigén és tápanyag mennyiségének növelésével éri el ezt. 

Miként a hidromasszázs fizikai és érzékelhető módon is csökkenti a testsúlyt a vízben, képes enyhíteni különféle mozgásszervi panaszokat is. Az izmok és ízületek tehermentesítése mellett a szövetek ellazulnak, így a makacs problémák is enyhülhetnek, beleértve a reumás fájdalmakat is. 

A masszázsmedence használatával könnyebben megelőzhetőek a visszerek és az olyan bőrbetegségek, mint a cellulitisz. Mindenki ragyogóan tiszta, sima bőrre vágyik. Ám, gyakran elhanyagoljuk a bőrünk igényeit az idő múlásával. Egy hosszú, forró fürdő megnyitja a bőr pórusait, lehetővé téve az olajok és szennyeződések könnyű eltávolítását. A folyamat során felszabaduló méreganyagokat a víz természetes elemei semlegesítik és elpusztítják. 

Mivel a hidromasszázs rendkívül jótékony hatással van a keringésre és az anyagcserére, segít a szervezetben felhalmozódó méreganyagok gyors eltávolításában, amelyek hozzájárulhatnak a fenti problémák kialakulásához. 

A pezsgőfürdő általános masszázs hatása révén az áramló vízzel átmasszírozza és ellazítja az izmokat, ezért rendszeres fürdésének egészségjavító hatása van. 

A meleg vízben való relaxáció csökkenti az izmok feszültségét, a szívverés sebességét, a fejfájást és a krónikus fájdalmakat, valamint a stresszt is. Tudományosan bizonyított, hogy a jakuzzi használata után sokkal pihentetőbb alvásban lehet részünk, mivel az izmok ellazulnak, az idegrendszer megnyugszik, és ez az állapot ideálisabb a pihenéshez. Napjainkban egyre jellemzőbben a stresszes életmód tünetei, mint a kiégés és a belőlük fakadó szív-és érrendszeri betegségek, emésztőszervi panaszok, és az immunrendszer általános gyengesége is. Azonban a hidromasszázs remek lehetőséget nyújt arra, hogy ellensúlyozzuk ezt a felgyorsult életvitelt, és átéljük a fürdőzés valódi örömét. 

Végül, de nem utolsó sorban; a jakuzzizás ideális lehetőséget kínál arra, hogy akár egyedül, akár a család vagy barátok társaságában töltődjünk fel lelkileg. Válasszon 4 vagy akár 8 személyes jakuzzit a tökéletes közösségi élményért!  

A rendszeres jakuzzizással általános állapotjavulást is tapasztalhatunk, így sérülések vagy betegségek után gyorsabb lehet a regeneráció, mivel a pezsgőfürdő javítja a vérkeringést és növeli az immunrendszerünk ellenállóképességét is. 

Prémium jakuzzi jótékony hatása az egészségre

Sportsérülés és a jakuzzi 

A rendszeres sportolás és az aktív életmód kulcsfontosságú része az életünknek és persze, feltétele is az egészségünknek. De sajnos bármikor előfordulhat, hogy egy rossz mozdulat következtében sportsérülést szenvedünk, ami fájdalommal, mozgáskorlátozottsággal és sok-sok kellemetlen pillanattal járhat. Ezeket a panaszokat kiválóan enyhíthetjük kiegészítő terápiaként a jakuzzizással, így regenerálva a sérült testrészt, izmot. 

A jakuzzi meleg, pezsgő vize kiváló hatással van a különféle sportsérülésekre. A medence fúvókái hatékonyan lazítják az izmokat a megfelelő helyen, a megfelelő erővel dolgozva, így csökkenthet a fájdalmunk. Mivel a masszázsmedence vizében pehelykönnyűnek érezzük magunkat, nem terhelődnek sem az izmaink, sem az ízületeink. Sportsérülés esetén érdemes napi kétszer igénybevenni a hidromasszázs áldásos hatásait. 

Jakuzzi tévhitek 

Ön is hallott már olyan rémhíreket a jakuzzi használatáról, hogy nem tesz jót a gyerekeknek vagy az időseknek, netán, hogy fertőzéseket okoz? Itt az ideje utánajárni, hogy mi az igazság! 

  • Fertőző-e a jakuzzi vize? 

A jakuzzit éppúgy, mint bármilyen másik terméket, tisztán kell tartani. Ha odafigyel a rendszeres jakuzzi tisztításra (amely automata is lehet) és ügyel az 1-2 évenkénti karbantartásra, biztosan nem kell a fertőzésektől és baktériumoktól tartania a masszázsmedencéjében. A megfelelő vízkezelő felszerelések segítségével a mikróbák elpusztulnak, így nem kaphat el betegségeket. 

Fontos azonban tudni, hogy a jakuzzi nem a tisztálkodásra szolgál, ezért használatakor mellőzzük a tusfürdők és szappanok használatát. A jakuzziba nem szabad illóolajokat vagy fürdősót önteni, mert nehéz megszabadulni a medence csöveiben lerakódott parfüm és tusfürdő maradványoktól. Érdemes a jakuzzizás előtt egy félperces zuhanyt venni és teljesen tisztán igénybe venni. 

  • A jakuzziban folyamatosan cserélni kell a vizet? 

Csupán egy tévhit, hogy a jakuzziban folyamatosan cserélnünk kellene a vizet. Hiszen a prémium minőségű, kiváló alkatrészekkel felszerelt jakuzzik olyan mechanikai szűrőkkel vannak ellátva, amelyek a vízforgatás által kb. 6-8 óráig tiszta vizet biztosítanak a fürdőzők számára. 

Tartsuk azonban szem előtt, hogy elengedhetetlen a medence évenkénti karbantartása és szükség esetén a szűrők lecserélése. 

  • Túl sok időt vesz igénybe a jakuzzi karbantartása?

Sokan túlzásba vihetik a jakuzzira fordított időt, pedig erre semmi szükség. Gyakran hallani, hogy a masszázsmedence karbantartása hosszadalmas és fárasztó művelet. Persze, ha szeretnénk megfelelően tisztán tartani a jakuzzit, akkor időt kell rá fordítanunk. Tulajdonképpen ennek lényege, hogy hetente vagy kéthetente kitakarítjuk a szűrőt, valamint évente egyszer, a vízkezeléstől függően, cseréljük ki a vizet. 

Az ideális jakuzzi hőmérséklet 

Általánosságban elmondható, hogy az a legjobb, ha 37-38 Celsius foknál nem magasabb a jakuzzi vize. Pont ebben a hőfokban fog tudni maximálisan ellazulni. 

Fontos kérdések a masszázsmedence vásárlás előtt 

Ha úgy döntött, hogy vásárol egy masszázsmedencét, már biztosan elképzelte magát kellemesen meleg vízben, élvezve a pezsdítő masszázst és a feltöltődést. Egy intimebb hangulatú fürdőzést képzelt maga elé a párjával vagy egy igazi közösségi élményt, nagyobb társaságban? Elhoztunk néhány tippet, amely segít az ideális jakuzzi kiválasztásában! 

  • Mérje fel a kiszemelt helyet!

Ez az első lépés, mert hiába minden más, ha a medence nem fér el, vagy csak nehezen fér hozzá az adott helyen. Fontos, hogy a karbantartáshoz is szükséges az elegendő hely. 

  • Családbővítés előtt áll, vagy barátokkal szeretné együtt élvezni a meleg fürdőt?

Ebben az esetben érdemes nagyobb méretben gondolkodni, még akkor is, ha nem azonnal, csak egy-két év múlva lenne rá szükség. A masszázsmedence hosszú távú befektetés, amit valószínűleg nem fog kétévente cserélni, ezért érdemes előre gondolkodni. 

  • Mennyire szeretné kihasználni a különféle masszázsprogramokat?

A jakuzzi meleg vize önmagában is terápiás hatású, de a speciális programok még több előnyt kínálnak. Egy kisebb medencében értelemszerűen korlátozottabb, ezért, ha a családban többféle funkcióra és masszázsprogramra van igény, nézze meg a nagyobb és változatosabb vízsugarakat kínáló medencéket. Intim hangulatú fürdőzésre és lazításra a kisebb jakuzzik is tökéletesek. 

Energiahatékony prémium jakuzzi

Energiahatékony jakuzzik 

Számos távol-keleti és európai gyártó huny szemet az energiatakarékosság felett, így próbál kedvezőbb árú termékeket a piacra dobni. Ám, az ilyen masszázsmedencék használata jelentős terhet róhat a rezsi számlánkra. Egy minőségi jakuzzikat forgalmazó cég azonban minden részletre odafigyel, mivel a fő célja az ügyfelek maradéktalan elégedettsége. 

A Wellis termékei még a legnagyobb méretű jakuzzik esetén sem növelik jelentősen a havi villanyszámlát, mindössze néhány ezer forinttal, miközben mindig tiszta, meleg víz várja a jakuzzi boldog tulajdonosait. A Wellis innovatív koncepciója meggyőző megoldásokat kínál az energiaigény csökkentésére, a jakuzzi fertőtlenítési hatásosságának növelésére és a prémium kategóriás dizájn előállítására.

Ne feledje, a masszázsmedence rendszeres használatával megőrizheti az izmai erejét és rugalmasságát, ízületei mozgékonyságát és megelőzheti a különféle sérüléseket. 

A prémium kategóriás jakuzzik sokkal többet nyújtanak, mint a hagyományos társaik. Többféle kialakításban, színben és burkolatban szerezheti be őket, a stílusának megfelelően. Olyan extra felszereltségekkel rendelkeznek, mint a végtelenített fúvóka, intenzív nyakmasszázs, világító vízesés és csobogók, a medence peremén elhelyezett pezsgőtartó, speciális 2.1 hangrendszer vagy SmartPhone alkalmazás wifi kapcsolattal. Válassza Ön is a luxus és a kényelem tökéletes kombinációját! 

Ha masszázsmedence vásárlásán gondolkodik, érdemes megtekintenie a Wellis jakuzzi referenciákat, ahol büszkén mutatjuk be ügyfeleink által vásárolt termékeinket! Fedezze fel a prémium szaniter választékunkat is! 

Szolgáltatásaink minden felmerülő igényt lefednek, legyen szó szerviz és hibajelentésről, beüzemelés és karbantartásról vagy használati útmutatásról. Bízza szakértelmünkre a medence téliesítését vagy tavasziasítását. Teljes körű garanciánk az egész ország területén érvényes. Keressen minket bizalommal! 

Wellis Hírek

Értesülj a Wellis legfrissebb híreiről első kézből!

Kerti bútor kisokos

Read More

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kerti bútort vásárlunk?

Read More

Jakuzzi medence vásár

Read More