Skip to main content
Összehasonlítás 1

Hogyan válasszunk grillsütőt?

By július 20th, 2022Hírek

Hogyan válasszunk grillsütőt?

Magyarországon komoly hagyománya van a grillezésnek.

A jó idő beköszöntével sok család rendez kertipartikat, aminek elengedhetetlen kelléke egy jó grillsütő. Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő modellt? Ebben lesz segítségünkre Nagy Roland, a Wellis kiskereskedelmi vezetője.

 

Elektromos grillek

Az elektromos grillsütők az utóbbi évben rendkívül népszerűek voltak a vásárlók körében. Többen választottak ilyen modelleket, ugyanis ezeket nem csak nyáron, hanem télen is bátran használhatjuk akár egy fedett teraszon. Könnyen tisztítható, teflon bevonatú változatot érdemes vásárolni, azonban jól érdemes megfontolni, hogy tényleg ezt a verziót szeretnénk-e otthonunkba. „Az elektromos grillsütők nagy hátránya, hogy a fogyasztás mellett nem kapjuk meg az igazi, hamisíthatatlan barbecue ízt, amihez hozzá vagyunk szokva.” – mondta el Roland.

Faszenes grillek

Az igazi grill faszénen készül, vallanák azok, akik valaha kóstoltak grill húsokat és zöldségeket. Számtalan fajta létezik ma már belőle, a kerámia változattól, egészen a hagyományos fém verzióig, azonban kezdő szakácsok könnyen mellé foghatnak, ha emellett teszik le a voksukat. „Egy faszenes grillen folyamatosan figyelnünk kell a hőmérsékletet, hiszen általában hőmérséklet-szabályozó nélkül kaphatóak. Lényegesen hosszabb idő vele a sütés, ráadásul a takarítása sem egyszerű. Tényleg csak azoknak ajánlom, akiknek van erre ideje és energiája.” – tette hozzá Nagy Roland.

Gázgrillsütő

A gázos grillek tökéletes választást jelentenek azok számára, akik könnyen és gyorsan szeretnének grill ételeket felszolgálni. Hasonlóan az elektromos grillekhez, ezeket is használhatjuk az év folyamán bármikor, könnyű elérni vele a megfelelő hőmérsékletet, ráadásul nagyon egyszerű a tisztításuk, egy aromatálca segítségével pedig könnyen visszakaphatjuk az utánozhatatlan barbecue ízt. „A Wellis kínálatából a Cherokee család tökéletes választás lehet azok számára, akik inkább a barátokkal töltenék az idejüket, mintsem a grillsütő mellett. Rozsdamentes acélszerkezetükkel, kiváló hő – és időjárásálló grilltestükkel mindenki számára egyszerűvé válik a grillezés. Én biztosan ezt választanám.” – jegyezte meg Roland.

Wellis Hírek

Értesülj a Wellis legfrissebb híreiről első kézből!

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kerti bútort vásárlunk?

Read More

Jakuzzi medence vásár

Read More

Jakuzzi akció – Szerezze be prémium modelljeinket kedvezményes áron!

Read More