Skip to main content
Összehasonlítás 1

Fürdőszoba bútorok és ötletek kis fürdőszobába

By július 20th, 2022Hírek

Fürdőszoba bútorok és ötletek kis fürdőszobába

Fürdőszoba bútorok, ötletek keresésekor sokszor okoz problémát, hogy a rendelkezésünkre álló tér kisebb, mint ami az inspirációt nyújtó képeken szerepelnek. Az alábbi tanácsok segíthetnek abban, hogy maximálisan kihasználja a teret, miközben berendezi álmai fürdőszobáját!

Fürdőszoba szekrény: a hely kihasználása

A fürdőszoba bútor kiválasztása kicsi fürdőszoba esetén a leglényegesebb. Minél kisebb hely áll rendelkezésünkre, annál inkább fontos, hogy megfelelő tárolóhely legyen! A maximális hely kihasználásához a legpraktikusabb, ha különböző fiókokkal elválasztott fürdőszoba bútort választunk. A Wellis Elois fürdőszoba szekrény négy különböző fiókkal segíti elő, hogy minden fürdőszobai termékünk el tudjuk pakolni. Emellett fontos tanács, hogy felfele terjeszkedjünk! Tökéletes választás az Elois két ajtós magasszekrény. Keskeny mérete miatt helytakarékos pakolási lehetőséget nyújt. Letisztult és elegáns stílusával pedig bármilyen fürdőszobába illik. Tényleg csak azt tartsuk a fürdőszobában, ami oda való! A fürdőszoba szekrények nem csupán a tárolásban segítenek, de a folyamatos szelektálás és rend megtartásában is nélkülözhetetlenek! 

Wellis Elois fürdőszoba szekrény

Ha a minimalista, letisztult stílust érezzük a sajátunknak, érdemes világos fürdőszoba szekrényt beszerezni. Ezek a fürdőszoba bútorok mellé tökéletes passzolhat az, ha az egyik falra valamilyen izgalmas, színes tapétát, festést választunk! Ez pont azt az ízléses egyediséget csempészi be a házba, amitől otthonossá válik!

Ha a melegebb színek felé húz a szíve, akkor pedig a fa borítású fürdőszoba szekrényeket ajánljuk! A Wellis Tunis fürdőszoba szekrény például egy igazán különleges darab a modern stílus szerelmeseinek. Igazán egyedi, álmai fürdőszobájának ékköve lehet.

A hagyományos stílus követőeinek a Soria mosdószett a megfelelő választás. A világos meleg fa otthonosságot és kényelmet sugall. 

Wellis Soria fürdőszoba bútor

Akárhogyan is döntünk, fontos tudni, hogy nem kell kompromisszumot kötni! Ne gondoljuk azt, hogy választanunk kell a praktikusság és a stílus között! Számtalan olyan fürdőszoba szekrényt és tárolóegységet lehet találni, ami mindkettőt kínálja. Érdemes a fürdőszoba szekrényt mosdóval együtt megvásárolni. Mellé kiegészítésképp egy, a fürdőszoba méretéhez passzoló magasszekrény, valamint egy tükör kell már csak és az alap bútorokkal meg is vagyunk! 

Kád, vagy zuhany? 

Ebben a kérdésben is elsődlegesen a fürdőszoba mérete a döntő. Természetesen itt sem szorulunk kompromisszumok megkötésére, hiszen a mai modern zuhanyzók már ugyanazt a feltöltő élményt kínálják, mint egy kád fürdő.

A zuhany helytakarékosabbnak tűnhet. A Wellis prémium zuhanykabinok a letisztult dizájnnak köszönhetően tökéletesen illeszkednek mindenféle stílusú fürdőszobába. Könnyen tisztán tarthatóak, kényelmesek és törési garanciát is vállalunk rá! Az Ön igényeinek megfelelő zuhanypanel kiválasztásával pedig a zuhanyzás pontosan ugyanolyan feltöltő élményt tud kínálni, mint egy kádfürdőzés. A fejzuhany trópusi relaxálás élményét kínálja, míg a hidromasszázs funkciók a teljes felfrissülésről gondoskodnak. 

Bár a zuhanykabinok eltérőek lehetnek stílusukban, alapvetően praktikum szempontjából nem különböznek sokban. A legkompaktabb megoldást nyújtják. Emellett érdemes mindenképp olyan falra felszerelhető polcot beszerezni a zuhanyba, ahol a tusolás közben használt termékek elférnek. Ez is a helytakarékosságban segít.

Alapvető tévhit, hogy a zuhanytálca és függöny kombinációja praktikusabb egy zuhanykabinnál. A függöny könnyen koszolódik, gyakran kell cserélni, így nem fenntartható. Emellett ténylegesen nem véd rendesen a fröcsögő víztől, ami különösen egy kicsi fürdőszobában jelent problémát. 

Wellis fürdőszoba bútor, fürdőszoba berendezés

A kád az egyik legmeghatározóbb fürdőszobai berendezés. A fürdőszoba bútorok mellett ez az első, amit érdemes beszerezni.

Az új fürdőszoba központi eleme valószínűleg az új fürdőkád lesz, ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy melyik stílus a legkényelmesebb és illik életmódjához. Csak azért, mert csak korlátozott mennyiségű hely áll rendelkezésére, ez nem jelenti azt, hogy nem választhat a hagyományos fürdőkádak közül. Például bizonyos kádak egyik vége enyhén lejt, és mélyebbek. Ez tökéletes megoldás lehet helyszűkében is. Ha azonban olyan problémákkal küzd, amelyek miatt egy mélyülő fürdőkád nem ideál is van megoldás. 

A sarokkádak tökéletes alternatívát jelentenek a kis terek számára, mivel úgy tervezték, hogy elegánsan illeszkedjenek, miközben megőrzik a hagyományos kádak által biztosított luxust. Ezek a fürdők lapos és ferde végűek, így több helyet takarítanak meg, mint kétvégű társaik. 

Wellis fürdőszoba bútor, sarokkád

A világítás és a nyitott tér

Amikor azon gondolkodunk, hogyan lehet feldobni egy kis fürdőszobát, a fény is fontos szempont. Gyakran a fürdőszoba adottságaiból fakadóan lehetetlen a természetes fény használta. Szerencsére ez sem kell, hogy akadályt jelentsen. A fali és mennyezeti lámpák megfelelő elhelyezésével könnyen elérhető, hogy a fürdőszoba nagyobbnak tűnjön. A fények színeit érdemes a fürdőszoba bútor árnyalataihoz igazítani. A fehér, fekete, letisztult fürdőszoba szekrényekhez, kádhoz, egyéb bútorokhoz a hidegebb, élesebb fények jól passzolnak. Ilyenkor sokat segíthet a helység otthonossá tételében, ha az egyik fal élénk, melegebb árnyalatú.  

A sötétebb fa bútorok esetében a világos, de meleg tónusú falak kiemelik a bútorok fényét, valamint nyugodt, tágas megjelenést kölcsönöznek. 

A világítás tervezésekor érdemes sok inspirációt gyűjteni és körbenézni, milyen lámpa típusok lennének számunkra a legmegfelelőbbek. 

A tér megtévesztő lehet, különösen a fürdőszobákban. Könnyű nagy hibákat elkövetni a tér kialakításakor. Ilyenkor gyakran az alapból nem ideális adottságokat tovább ronthatjuk. Például, ha egy egész fürdőszobát csempével burkoljuk be, vizuálisan úgy fog tűnni, hogy összezsugorodik. Ennek megoldására egy nagyszerű praktika, ha a csempéket festett vakolattal egyensúlyozzuk ki más falakon, így a fürdőszoba általában világosabbnak tűnik. Hasonlóképpen, ha a legtöbb természetes fényt kihasználjuk az ablak körüli terület lehető legnagyobb mértékű megnyitásával, akkor világosabbnak és tágasnak fog tűnni a helyiség. 

Wellis fürdőszoba belső, kád, lámpa

Kevés vagy nincs természetes fény? Mit szólnál egy belső ablak beépítéséhez az ajtó fölé, amely összegyűjti a fényt a ház többi részéből?

A semleges színséma segíthet a zárt fürdőszobákban. Minél könnyebb és légiesebb a berendezése a szobának, annál tágasabbnak fog tűnni.

A végső simítások

Mik azok az utolsó lépések, amiket érdemes még megtenni egy kis fürdőszoba legideálisabb berendezésekor? 

Az egyik kulcsfontosságú fürdőszoba bútor, amiről még nem esett szó, a tükör. A tükör rengeteg segít a kisebb helyiségek optikai nagyításában. A hosszúkás, keskeny tükör, min a Wellis Miletos, ideális erre a célra. A megfelelő falfelületre felhelyezve tágasabbnak mutatja a teret. 

Wellis fürdőszoba szekrény, Wellis Miletos tükör

Az általában a mosdó fölött található tükör kiválasztásakor egyrészt a kialakított helyiség hangulatát, másrészt a saját stílusunkat érdemes figyelembe venni.

A különleges, extravagáns darabok kedvelőinek ajánljuk a Tunis tükröt, ami rögtön egyedi hangulatot kölcsönöz a fürdőszobának. A fekete,extrém mintájú, formájú tükrök remekül illenek a minimalista, monokróm fürdőszoba bútorokhoz. Helytakarékosság szempontjából az is jó ötlet, ha magába a fürdőszoba szekrénybe van tükör beépítve. Ilyenkor a tükör kellő megvilágítására kell figyelni. 

Wellis fürdőszoba szekrény, Tunis tükör

A letisztult, egyszerű tükrök egy stílusában egyedibb fürdőszoba tökéletes kiegészítői lesznek. Ha maguk a fürdőszoba bútorok különlegesebbek, vagy a csempe, vagy fal festése meghatározóbb, jól tudja egy egyszerű, minimalista tükör a mosdó felett ezt kiegyensúlyozni. A Pico tükör elegáns LED világítással és modern érintőgombos világítás kapcsolójával pont egy ilyen darab. Praktikus, mégis stílusos kiegészítője lesz álmai fürdőszobájának.

Mik azok a kiegészítők, amikre érdemes gondolni, ha egy kisebb fürdőszoba kialakításán dolgozunk?

A törölközőtartó elhelyezése is fontos a kisebb fürdőszoba berendezésénél. Érdemes az ajtóra szerelni, hogy ne foglaljon plusz helyet.

A tárolók elhelyezése a fürdőszoba szekrényekben pedig gondoskodik a rendelkezésre álló pakolási felület kihasználásáról.

Ezeket a tanácsokat követve a kisebb fürdőszobában is könnyen berendezheti álmai fürdőszobáját! További tanácsokért és szaniter termékekért látogasson el weboldalunkra!

Wellis Hírek

Értesülj a Wellis legfrissebb híreiről első kézből!

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kerti bútort vásárlunk?

Read More

Jakuzzi medence vásár

Read More

Jakuzzi akció – Szerezze be prémium modelljeinket kedvezményes áron!

Read More