Skip to main content
Összehasonlítás 1

Fürdőszoba kalauz: Berendezéshez, felújításhoz

By július 21st, 2022Hírek

Fürdőszoba kalauz: Berendezéshez, felújításhoz

Álmai fürdőszobájának kialakítása sosem egyszerű. Rengeteg a szempont, amit figyelembe kell venni. A termek kínálat is széles, nehéz megtalálni a tökéletes fürdőszoba bútorokat.

Akár a teljes átalakuláson, akár a költséghatékony (és elegáns) frissítésen gondolkodik, nálunk megtalálja a Wellis tanácsaival és termékeivel megtalálja az Önnek tökéletes megoldásokat!

Amikor nekilátunk a fürdőszoba felújításnak, vagy berendezésnek, a tervezés kulcsfontosságú. A fürdőszoba elsőként praktikus funkciókat tölt be, de fontos a számunkra legmegfelelőbb stílus kiválasztása. A bútorok és a burkolat kiválasztásakor figyelembe kell venni azt, hogy a víz és a pára hatásának ellenálló darabokat válasszunk.

Az elrendezés megtervezéséhez szüksége lesz egy listára arról, hogy miket szeretne beszerezni új fürdőszobájába. Ez a lista segíthet:

  • Fürdőkád: szabadon álló térkád/sarokkád/masszázskád, kádparaván
  • Zuhanykabin, zuhanyfej
  • WC
  • Tárolók, szekrények: beépített és szabadon álló
  • Fűtött törölközőtartó/radiátor
  • Zuhanyfal
  • Tükör

Válassza ki az Önnek megfelelő stílust!

Miután eldöntötte, hogy milyen szaniter termékekre és fürdőszoba bútorokra lesz szükség fürdőszobájába, a következő lépés a fürdőszoba tervezésében az Ön által preferált stílus megtalálása.

A hagyományos fürdőszobákban a klasszikus megjelenésű kádak, mosdók illenek, akár díszesebb burkolattal. A hagyományosabb vonalat követik bizonyos sarokkádak is, mint a Wellis Bled kád. A sarokkád a hely kihasználása szempontjából is nagy segítség.

Wellis fürdőszoba bútor, sarokkád

A modern fürdőszobákat a letisztult formák és az extra részletek jellemzik. A szabadon álló, letisztult, minimalista kádak tökéletes választás lesznek egy modern fürdőszobába. A Wellis Accord kádja különleges, mégis minimalista formájának köszönhetően egy letisztult fürdőszoba ékköve lehet.

A legújabb fürdőszoba trend a fekete fürdőszoba bútorok. Egy matt fekete kád igazán extravagáns, mégis könnyen beilleszthető különböző stílusú fürdőszobákba is. A Wellis Arezzo kád nem csak különleges formájával, de fekete matt színével is kitűnik. 

Wellis fürdőszoba bútor, fekete matt

Az Önnek tökéletes kád és zuhany megtalálásában ez a cikkünk segíthet. Emellett pedig bemutatószalonjainkban mindig sok szeretettel és szakértelemmel várják kollégáink! 

További szaniter termékek kiválasztása

A kád és zuhany kiválasztása után a mosdó és a wc a következő lépés.

Érdemes időt szánni az Ön számára legmegfelelőbb fürdőszobai csap kiválasztására is. 

A króm és rozsdamentes acél csapok továbbra is a legnépszerűbbek, hiszen csillogó, tiszta hatást keltenek. Asti kollekciónk a hagyományos, letisztult stílus kedvelőinek lesz a kedvence. A fekete csapok a legújabb trendeket követik, igazán különleges választás. A Wellis Mamba kollekció elegáns, fekete matt csapja egészen egyedi jelleget kölcsönöznek fürdőszobájának. A luxus rajongóinak pedig a csillogó, arany csaptelepeket ajánljuk. Az Aurum kollekció nem csak extra arany színével, hanem különleges formatervezéssel is rendkívül modern eleme lesz a fürdőszobának. 

Wellis fürdőszoba bútor, fekete matt csap

A wc kiválasztásakor az első a technikai adottságok figyelembe vétele. Ha felújít és csak cseréli a terméket, minimalizálja a vízvezeték-szerelési munkákat (és költségeket), ha ugyanolyan bemenettel rendelkező WC-t választ. Ezután döntse el, hogy szeretne-e rejtett tartályt vagy sem. Ez jó döntés, ha a WC-t felszerelt bútorok mellé szerelik, de vegye fontolóra a tartályhoz való hozzáférést karbantartás céljából.

A stílus kiválasztásakor pedig érdemes a már eddig kialakított stílushoz ragaszkodni. A Bella kollekció a hagyományos, letisztult vonalat követi. Ha extravagánsabb darabra vágyik, a Wellis Lipari kollekciót ajánljuk. 

A megfelelő tárolóhely kialakítása

A fürdőszobai tárolóhely elengedhetetlen a fürdőszoba tervezési folyamatában, hogy elkerülje a fürdőszobai felületek zsúfoltságát. Gondolja csak végig, mennyi mindennek kell a fürdőszobában helyet találni. Pipere cikkek, tisztálkodási szerek, takarítóeszközök, wc papír, törölközők. A fürdőszoba bútor kiválasztásakor vegye figyelembe a következőket. Beépített fürdőszobai tároló kiváló opció, amely helyet biztosít az egész család alapvető dolgai számára. A beépített konyhabútorokhoz hasonlóan a padlótól a mennyezetig ki lehet használni a teret. Ha sok dolgot szeretnének tárolni a fürdőszobában, ez a megfelelő választás. A mosdót és a szekrényt egyben tartalmazó mosdókagyló egyben a helytakarékosság érdekében. A teljesen szabadon álló fürdőszoba bútorok kimondottan nagy fürdőszobába valók. 

A tükrök

Bár nem feltétlen gondolnánk, a tükör a fürdőszoba egyik meghatározó kiegészítője. Méretétől, stílusától, formájától és funkcióitól függően teljesen egyedi jelleget tud kölcsönözni a fürdőszobánknak. A fürdőszobai tükör egyértelmű funkcióján túl optikailag megnagyobbítja a teret, meghatározó stílust ad a helyiségnek. A Wellis tükrök olyan modern funkciókkal is el vannak látva, amik a mindennapi feladakat, mint a borotválkozás és a sminkelés is megkönnyítik. A tükrökbe szerelt LED világításnak köszönhetően nincs szükség kiegészítő világításra. A világítás a legmodernebb érintőgombos technikával kapcsolható le és fel. Páramentesítő funkciójuknak hála nem kell aggódni azon sem, ha egy forró fürdő után szeretnénk elkészülni. A Wellis Pico tükör tökéletes választás, hiszen azon túl, hogy funkciói nagyon modernek, megjelenése is az. Így egy egészen friss stílust kölcsönöz a fürdőszobának.

Wellis fürdőszoba bútor, tükör

A tükrös szekrények tökéletes megoldás azoknak, akik bizonyos termékeket a mosdókagyló felett szeretnének tárolni. A tükrös szekrény dupla funkciót tölt be, kisebb fürdőszobába igazán jó választás. A Canaria tükrös szekrény nagy tárolóhelyet, érintőgombos LED világítást és edzett víztiszta üveg polcokat tartalmaz.  

A legjobb fürdőszoba festék kiválasztása

Fürdőszoba tervezésekor a szín fontos tényező lesz, de még többet kell figyelembe venni. A fürdőszobai festéknek meg kell birkóznia a nedvességgel, és akár takaríthatónak is kell lennie. Ha a fürdőszobája a kisebb, a tojáshéj vagy a szatén lágy fénye visszaveri a fényt, hogy nagyobbnak érezze a helyiséget.

Rengeteg márka gyárt már fürdőszoba-specifikus festéket, így bőven van választék. 

A világításról

A világításra már korán gondolni kell a fürdőszoba tervezésekor. A rugalmas fürdőszobai világítási rendszer biztosítja, hogy a helyiség elég világos legyen, de meghitt, relaxáló légkört biztosítson a fürdéshez.

Az alsó lámpák jó általános megvilágítást biztosítanak a helyiségben.

A fényerő-szabályozó kapcsolók lehetővé teszik a hangulat változását bármelyik napszakban.

Természetes a burkolatok kiválasztása még egy fontos feladat a fürdőszoba berendezése, felújítása során. Itt is érdemes a ház és a saját stílusunkat követni. A minimalista, hidegebb stílusú fürdőszobához jól illik a márvány burkolat, míg a melegebb hangulatú helyiségbe homokszínű csempét ajánlunk. Ha ellátogat valamelyik bemutatótermünkbe, Wellis termékekkel berendezett fürdőszobákat tudunk Önnek megmutatni, amiből könnyen inspirálódhat! Sikeres lakberendezést kívánunk!

Wellis Hírek

Értesülj a Wellis legfrissebb híreiről első kézből!

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kerti bútort vásárlunk?

Read More

Jakuzzi medence vásár

Read More

Jakuzzi akció – Szerezze be prémium modelljeinket kedvezményes áron!

Read More