Skip to main content
Összehasonlítás 1

Mire figyeljen, ha merevfalú medencét választ?

By július 20th, 2022Hírek

Mire figyeljen, ha merevfalú medencét választ?

Mire figyeljen, ha merevfalú medencét választ?

A nyár szinte berobbant az életünkbe, egyik pillanatról a másikra lett 30 fokos meleg. Sokan gondolják úgy, hogy a tömött Balaton-parti nyaralás helyett inkább beszereznek egy jó minőségű, merevfalú medencét, amit egész nyáron, korlátozások nélkül használhatnak. Mire kell figyelnünk, mielőtt belevágunk a medence telepítésébe?

Megfelelő terepviszonyok

A merevfalú medencék egész nyárra szólnak. Sokkal stabilabbak, mint a felfújható medencék, azonban ezeknek állandó helyet kell találni a kertünkben, ugyanis minden ki – és becsomagolással sérülhet a váz. Éveken keresztül használhatjuk, ha minden egyes alaklommal leengedjük belőle a vizet és téliesítjük. Ezért is fontos, hogy az otthonunkban olyan helyet találjunk a merevfalú medence számára, ami stabil, biztos, és semmilyen külső hatás nem tudja megváltoztatni. Ha ez megvan, akár földdel, vagy homokkal is még egyenletesebbé tehetjük a felületet. Ha biztosra akarunk menni, egy alátétet is helyezzünk el a kialakított terepre. Érdemes felállítás után 1 órát állni hagyni, hogy felvegye a merevfalú medence a kialakított hely formáját.

Szűrők és egyéb berendezések

A merevfalú medence felállítása a tereprendezést leszámítva körülbelül 2 órát vesz igénybe. Amint megtaláltuk számára a megfelelő helyet, állítsuk össze a kapott összeszerelési útmutató szerint. Ahogy letelt az egy óra, már tölthetjük is fel a medencét, ám arra figyelnünk kell, hogy a felfújható medencével ellentétben, a merevfalú medencét soha nem szabad teljesen teletöltetünk. A felső perem alatt minimum 10-15 centinél meg kell állni a feltöltéssel, hogy ne ömöljön ki belőle a víz. Fontos kiegészítője lehet a medencénknek a szűrő, amely a szennyeződések összegyűjtésére alkalmas. A Wellis minden Lagoon medencéjéhez homokszűrőt biztosít, amely kvarchomokkal tisztítja a vizet, így Ön minden alkalommal kristálytiszta vízben csobbanhat családjával.

Számtalan egyéb berendezést is vásárolhatunk a merevfalú medencénkhez, ilyenek például az úszó klóradagolók és a hozzájuk tartozó klórtabletták, a levélhálók, a padlókefék, amelyekkel növelhetjük a merevfalú medencénk élettartamát.

Wellis Hírek

Értesülj a Wellis legfrissebb híreiről első kézből!

Jakuzzi medence vásár

Read More

Wellis Construma 2024 Ajánlatok

Read More

Jakuzzi akció – Szerezze be prémium modelljeinket kedvezményes áron!

Read More