Skip to main content
Összehasonlítás 1

Vigyázzunk a vizeinkre

By március 29th, 2022Hírek

Vigyázzunk a vizeinkre

Hatékony vízvédelemi teendők a Víz világnapján

A vizet számos ágazat, mint például a kereskedelem, a mezőgazdaság, az idegenforgalom, az energiaipar, vagy a fuvarozás sokféleképpen használja. Ezért is fontos, hogy az édes – és sósvízi készleteinket is megőrizzük, fontos a folyamatos vízgazdálkodás, a megfelelő vízfelhasználás és a vízi környezetünk javítása. A víz világnapja alkalmából a Wellis górcső alá vette, hogy mivel tudja segíteni a hatékony vízvédelmet.

Kevesebb vízcsere

Saját kényelmünk érdekében vásárolt relaxációs eszközök könnyen víztemetővé válhatnak. Gondoljunk csak arra, hogy egy medencébe akár 9-10 ezer liter vizet is el tudunk használni egyetlen feltöltés alatt, és annak van egy bizonyos csereideje is, így egyetlen szezon alatt megtízszerezhetjük a vízfogyasztásunkat. A Wellis legnagyobb ellenáramoltatós medencéje csak harmadannyi vízzel lesz teljesen teli, és csak 3-4 havonta kell benne teljes vízcserét eszközölni a remek szűrőrendszerének köszönhetően. Ezeket a szűrőket is a megszokottnál ritkábban kell cserélni, így a környezetszennyezés veszélye sem áll fent.

Hatékony vízfertőtlenítés

Ha már nagy mennyiségű vizet használunk fel, fontos, hogy megfelelően fertőtlenítsük azt a lehető legtermészetesebb módon. Számtalan módszer létezik arra, hogy ezt megvalósítsuk, az egyik legkézenfekvőbb azonban az UV általi fertőtlenítés. A Wellis az élménymedencéi többségében UV-C fertőtlenítőt használ, amely amellett, hogy elhanyagolható mennyiségű áramot vesz igénybe, minimálisra csökkenti a vízkezelő szerek használatának szükségességét, és kristálytiszta, természetes minőségű fürdővizet biztosít a használója számára.

Folyamatos fejlesztések a jobb eredmények érdekében

Annak érdekében, hogy a Wellis medencéinek vízfelhasználása folyamatosan javuljon, elengedhetetlenek a fejlesztések. A cég kínálatában megtalálható egy okosvízelemző készülék, amely folyamatosan monitorozza a víz állapotát, hőmérsékletét, pH értékét, klór -, bróm -, és sótartalmát. Emellett Európa vezető jakuzzigyártója arra készül, hogy 2022-ben piacra dobja a világ legenergiahatékonyabb medencéjét, ami tizedannyi áramot – és vizet használ majd fel, mint a jelenlegi változatok.

Wellis Magyarország Zrt. 2020 őszén bővítési munkálatokba kezdett Ózdon, a cég 24 000 négyzetméter alapterülettel növelte gyártóegységei területét. Az elkészült komplexumhoz tartozni fog egy 20 000 négyzetméteres logisztikai központ is, melyben az alapanyagokon kívül több ezer masszázsmedence tárolására is lesz lehetőség. A cég az első ózdi beruházás átadását 2022 márciusában tervezi. A Wellis a növekvő amerikai piaci igények kielégítésére az idei évben a tavalyi gyártási volumen megkétszerezését tervezi. Ennek érdekében a Wellis egy második – kapacitásbővítő – beruházás keretében további új, modern gyártósorok telepítését tervezi Ózdon 2022 év végéig.

Wellis Hírek

Értesülj a Wellis legfrissebb híreiről első kézből!

Mit érdemes figyelembe vennünk, ha kerti bútort vásárlunk?

Read More

Jakuzzi medence vásár

Read More

Jakuzzi akció – Szerezze be prémium modelljeinket kedvezményes áron!

Read More